Lid worden

Het gehele jaar door kunt u bij ons lid worden

Nieuwe schutters: Schrijf je in voor een introductie om eerst vrijblijvend kennis te komen maken en een kijkje in de keuken van de schietsport te ervaren. Het is echt een leuke, ook een beetje stoere en unieke sport voor jong en oud(er).

Omdat de aanmeldprocedure even duurt, geldt een lidmaatschap per kalenderjaar van 1 januari tot en met 31 december. Daarna wordt het lidmaatschap per kalenderjaar verlengd. Tussentijdse aanmeldingen worden per instapmoment verrekend. Lid worden vanaf oktober dan geldt de inschrijving tot en met 31 december van het opvolgende jaar. Zie de folder voor meer info over de aanmeldprocedure.

Gastschutters en verlofhouders: zijn bij ons welkom tijdens reguliere senior openingstijden. Neem eigen materiaal mee, verlof of jachtakte. Meld bij een eerste bezoek aan de vereniging bij de baancommandant, dan geven zij de nodige aanwijzingen voor veilig schietplezier. Kosten per schietbezoek zie tarieven pagina. Kom je voor een lidmaatschap meld je bij de bestuurder van dienst om de aanmeldprocedure te starten.

Junior leden: jongeren onder de 18 jaar kunnen alleen lid worden met nadrukkelijke toestemming van een ouder/verzorger. Vraag naar de aanmeldprocedure. Junioren schieten met lucht geweer of pistool. Vanaf 18 jaar kun je door groeien naar trainingen met vuurwapens. Dan wijzigen ook de trainingsmomenten naar reguliere / senior openingstijden.

Nog wat bla bla waarom de schietsport zo ontzettend tof is…

In onze accommodatie is het ruim en gezellig en die luxe delen we graag met bestaande schietsporters maar ook met nieuw geïnteresseerden. In onze vereniging kunt u kennismaken met de schietsport, een sport voor liefhebbers van diverse kalibers en disciplines. Voor degenen die al aan schietsport doen biedt onze accommodatie een fantastische 100 meter baan met een zeer gerieflijk elektronisch schotregistratiesysteem, samen met 50, 25 en 10 meter schietpunten.

Bij ons schiet u met vuurwapens in verschillende kalibers variërend van oud tot modern. Zwart kruit laten we beperkt toe vanwege de vervuilende eigenschappen in een volkomen gesloten gebouw. Zwart kruit schieten met patronen is dus wel mogelijk tijdens de reguliere openingstijden. De zaterdag is een populair moment onder de zwart kruiters.

Onze baancommandanten volgen de bewegingen van iedere schutter nauwlettend. Dit is in het belang van de veiligheid. Er zijn gediplomeerde instructeurs die nieuwe leden, dus ook u, de grondbeginselen van de schietsport zorgvuldig bijbrengen en u pas ‘vrijgeven‘ als zij van mening zijn dat u zich op de schietbaan veilig en zelfverzekerd kunt gedragen.

Wat is daar nu zo leuk aan en wat heb je daar aan als ouder door de wol geverfd persoon? Kom het plezier zelf beleven en kom langs op de introductiemiddag.

Nog meer achtergrondinformatie..

Deze sport kent in Nederland ruim 40.000 enthousiaste deelnemers. Allen lid van een schietsportvereniging, die al dan niet zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, oftewel de KNSA.

De wetgever heeft bepaald dat u, voordat u lid kunt worden van een schietsportvereniging, bij de gemeente een zogenaamde ‘Verklaring omtrent het gedrag’ moet aanvragen. Er vindt dan een justitiële controle plaats om te zien of u iets op uw kerfstok heeft dat zich niet verdraagt met de schietsport.

Is dat zo streng? Ja dat is zo streng in uw belang en in het belang van al die andere sportschutters die graag hun sport nog lang willen blijven beoefenen. Voor bestaande schietsporters gelden er andere criteria en is een overstap naar of het lid worden bij een tweede vereniging gemakkelijker.

Heeft u een jaar geschoten als beginnend schutter dan mag u onder voorwaarden zelf een wapen aanschaffen. Als het moment daar is leggen wij het u allemaal uit. Wij zien er ook op toe dat u aan de wettelijke bepalingen voldoet.

Onze 100 meter baan is uitermate geschikt voor trainingen en wedstrijden met een groot- of klein kaliber geweer. Op de kortere afstanden wordt geschoten met pistolen (waar je een houder met patronen in moet doen), met revolvers (waarin zo’n soort trommeltje ronddraait met patronen die je kunt zien zitten). Wat vraagt dat nou, dat schieten? Dat kan toch iedereen? En wat is daar nu zo leuk aan? Nou, om heel goed te kunnen schieten moet u ook heel veel oefenen. U moet u heel goed kunnen concentreren, uw ademhaling goed kunnen regelen, uw armbewegingen goed onder controle hebben, uw timing moet goed zijn en u moet uw doel goed kunnen zien. En dan begint het pas, uw eerste schot kon weleens meteen in de roos zitten, maar dan het tweede schot; als u het laatste schot van een serie net zo goed wilt doen als het eerste schot dan is dat nog niet zo eenvoudig!

Velen gingen u voor en merkten dat er fysiek en mentaal nog heel wat komt kijken voordat u goed zult gaan schieten. Het leuke is het steeds beter wordende resultaat waarbij uw scores zullen stijgen. En gaat u ook liggend geweer schieten dan bent u fysiek een stuk drukker bezig en zult u merken dat uw lichamelijke conditie best wel een stukje beter moet worden om dat vol te kunnen houden. Het prikkelt u waarschijnlijk om te verbeteren en daagt het u uit om eens een extra wandeling te gaan maken, een stuk te gaan fietsen of wat lichte lichamelijke oefeningen te gaan doen om de conditie en uw beweeglijkheid wat op te vijzelen.

Wij denken dat de schietsport weer eens wat anders is dan de standaard (team)sporten, online gamen, avonden netflixen of een kaartje leggen in een bejaardensociëteit. Ondanks de individuele prestaties bent u onder de mensen en u zult zich verbazen dat het mensen zijn van allerlei pluimage, dat het u een leuk sociaal contact brengt in een gezellige club met een geheel eigen identiteit.

De vereniging kan een geleidelijke groei aan naar zo’n 500 leden. Dat zal tot gevolg hebben dat wij op den duur meerdere avonden open kunnen gaan, maar zover is het nog niet en daar zijn natuurlijk de nodige vrijwilligers voor nodig. Wilt u samen met ons meegroeien?

Tot ziens bij SSV Katwijk.

 

Reacties zijn gesloten.