Vuistwapens

Een vuistwapen is een wapen, wat door zijn constructie met één hand vastgehouden kan worden tijdens het schieten. In de schietsport kennen we twee soorten vuisvuurwapens: Pistolen en revolvers.

Pistolen zijn vuistvuurwapens die enkelschots zijn uitgevoerd, of semi-automatisch met een patroonhouder. Revolvers zijn vuistvuurwapens waarbij de patronen in een trommel zitten die voor elk schot word rondgedraaid.

Dit pistool is een populair model, de Colt M1911. Dit wapen word verschoten in de disciplines Militair Pistool en Meesterkaart licht/zwaar, afhankelijk van het kaliber. De wapens zijn populair omdat ze relatief goedkoop zijn, in veel verschillende calibers beschikbaar zijn en relatief zuiver schieten.

 

 

 

Deze revolver is de Smith & Wesson 686. Ook dit wapen is populair vanwege de vele verschijningsvormen en het zuivere schieten. Ook deze revolver komt in de disciplines Militair pistool en Meesterkaart zwaar/licht aan bod, en is aan de wensen van de schutter aan te passen.

 

 

 

Hier is de Walther GSP afgebeeld. De Walther is een zogenaamd vrij pistool, en kan worden ingezet op de disciplines Meesterkaart zwaar of licht, Sportpistool 25 meter, of Kleinkaliber Pistool 25 meter.

 

 

 

 

Als laatste is nog een Pardini 50 meter vrij pistool afgebeeld. Deze wapens zijn specialistisch gemaakt en alleen geschikt voor die ene discipline, maar ze presteren dan ook buitengewoon goed. De wapens zijn in zeer veel verschijningsvormen te vinden omdat het de schutter vrij staat de handvatten en dergelijke te modificeren zodat een hoogst aangepast wapen ontstaat.

 

 

Op de banen van SV Katwijk kunnen alle statische vuistvuur-disciplines worden verschoten, van 10 meter KKP tot 50 meter vrij pistool. De disciplines militair pistool, meesterkaart zwaar en licht en vrij pistool worden regelmatig op de lange banen beoefend, en er zijn enkele zeer gewaardeerde wedstrijdschutters aanwezig om de prestaties van het pistoolschieten op aanvraag te verbeteren.

Ook de dynamische disciplines mogen niet ontbreken: Er word actief Service Pistol verschoten, en APS/DSR en IPSC worden ook op de baan getraind door de enthousiaste groep dynamische schutters. Wie denkt dat schieten een statische sport is waar geen conditie voor nodig is wordt uitgenodigd eens te komen kijken (Of, indien in bezit van verlof, mee te trainen!).

Reacties zijn gesloten.